ESCOLA

Els GULAGS i l’Unió soviètica


Des dels primers dies de curs ens van començar a introduir en el treball que ulteriorment hauríem d’exposar entre els dies 8 i 9 de maig. El meu company (Adrià Argimon) i jo vàrem plantejar diversos temes.

Se’m va ocórrer fer-ho sobre els GULAGS ( camps de treball forçat utilitzats a l’URSS com a eina per incrementar l’economia del país i com a instrument de repressió). Perquè durant l’estiu, interessat per l’URSS em vaig llegir una gran varietat de llibres sobre el tema i entre ells em vaig llegir “vestides per a un ball a la neu” de l’escriptora Monika Zgustova, que posteriorment vam tenir el plaer d’entrevistar.

Vàrem formular una hipòtesi en forma d’afirmació i és la següent: “El mètode de molts països al llarg de la història ha estat amagar esdeveniments (antiètics o vergonyosos) al poble per evitar que es comencin a qüestionar idees fins al moment inqüestionables”

Començàrem cercant sobre conceptes bàsics com per exemple: Stalin, Lenin, Kulaks. Per començar a crear uns fonaments sobre els quals aixecaríem el nostre projecte de recerca. Vam prosseguir amb el treball de camp que constava de dues entrevistes:

La primera a la Lika, una voluntaria d’AIESEC procedent de Ekaterinburg (Rusia) i la segona a la Monika Zgustova una escriptora i experta en la situació de la Unió soviètica procedent de Praga (antiga Txecoslovàquia). Vam fer també una enquesta als alumnes de l’ESO. I per finalitzar, les conclusions del treball.

Va ser un treball molt fructífer i enriquidor que ens va aportar gran quantitat d’informació i d’experiències.

Comentaris tancats.