OPINIÓ

Boicot a Eurovisión

Aquest dissabte 18 de maig se celebra la final del festival musical més famós del món: Eurovisión. Després de la victòria de la israeliana Netta Barzilai, aquest cop la seu d’Eurovisión és Tel Aviv, Israel

Diverses organitzacions a favor dels Drets Humans de les ciutadanes de Palestina han denunciat que aquest any es dugui a terme la final d’Eurovisión a Israel. És per aquest motiu que s’està duent a terme una campanya global que té com a objectiu el boicot a l’edició d’aquest any d’Eurovisión.

La principal organització que crida al boicot és “Movimiento BDS”.

Manifestants palestins manifestant-se a la frontera de Gaza

BDS (“Boicot, Desinversions i Sancions”) és una campanya que tracta de pressionar al govern israelià perque posi fi a l’ocupació d’Israel i la colonització de les terres palestines, la igualtat entre les ciutadanes de Palestina i el retorn de totes les refugiades palestines.

Aquesta organització es va inspirar en els moviments en contra de l’apartheid de Sud Àfrica. Artistes i organitzacions culturals han demanat que s’exerceixi pressió no violenta en forma de boicots sobre Israel “fins que compleixi amb les seves obligacions de respectar el Dret Internacional”.

Israel, aprofitant que es portarà a cap aquest festival al seu país ha volgut fer-se una neteja d’imatge per a mostrar la “cara més bonica” o “pinkwashing” d’Israel. El que volen amagar és l’ocupació militar que des de fa anys està afectant a Palestina i la gran quantitat de víctimes mortals que han generat.

Mapa on es veu l’evolució del territori palestí degut a l’ocupació d’Israel

Comentaris tancats.