ACTUALITAT, Art

Visita al museu Can Framis

El dia 26 d’abril del 2019 els alumnes de l’assignatura TIC vam anar a visitar el museu de Can Framis de la fundació Vila Cases. La fundació Vila Casas és institució fundada l’any 1986 per l’empresari farmacèutic Antoni Vila Casas, és una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objectiu prioritari promocionar l’art contemporani català. L’essència de la Fundació Vila Casas és que la tradició, la cultura i la llengua són els eixos d’identitat del nostre país.

Com ja he dit abans, dins d’aquesta fundació hi ha diversos espais expositius, concretament 5 i nosaltres vam anar a Can Framis. Can Framis és el darrer projecte de la Fundació Vila Casas, inaugurat a Barcelona l’abril del 2009, on s’exposen al voltant de 300 obres, que van des de la dècada dels 60 fins a l’actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya.

Just a l’arribar ens vam asseure a terra i vam dur a terme un joc interactiu juntament amb la guia del museu. Seguidament ens va explicar una sèrie de quadres i la filosofia dels artistes respectius. A mi, personalment el quadre que em va agradar més va ser aquest:

Em va cridar l’atenció sobretot perquè, el que ens va dir la guia es que aquest quadre es una “imitació” de les Meninas de Velázquez. Això em va agradar perquè trobo curiosa la relació i el suport d’un artista cap a un altre, és a dir, com un artista agafa la inspiració d’un “company” seu encara que no es coneixen.

Comentaris tancats.