ACTUALITAT, ESCOLA

El 4t món

Des del primer trimestre, tots els alumnes de 4t d’ESO de l’escola, vam començar a preparar una lectura dramatitzada, que consisteix a fer una obra sobre algun tema i presentar-la als pares al final de tot. El tema d’aquest any era el 4t món.

Primer de tot vam fer el treball teòric, és a dir, buscar informació sobre el 4t món i aprendre al màxim. Després, vam elaborar un text cada un de nosaltres sobre el tema per posar-nos a la pell de la gent que viu aquesta situació, és a dir, alguns feien de sense sostre, altres de voluntaris d’alguna fundació, familiars…

Pocs dies després, vam anar a visitar la fundació Arrels, una associació que ajuda als sense sostre a Barcelona, així, vam poder veure situacions reals i veure-ho des de la nostra pròpia perspectiva. Allà vam parlar amb un voluntari i amb un ex sense sostre que havia pogut sortir de la pobresa gràcies a Arrels, i ja tenia un pis per ell sol.

Resultat d'imatges de fundació arrels
Logotip Fundació Arrels

Un cop els textos ja estaven fets, vam començar a pensar l’obra. Havíem de decidir els actors, els encarregats dels audiovisuals, lectors, tríptic per les famílies… Un cop fet, vam seleccionar els 8 millors textos entre tots, és a dir, els seleccionats per llegir a l’obra definitiva.

Per últim, tothom s’havia de posar a fer la seva feina fins que demà, 11 d’abril del 2019 a les 20:00 hores de la nit, presentarem la lectura dramatitzada als nostres pares, després de fer uns quants assajos aquesta setmana.

Estem nerviosos i esperem que surti bé, ja que és una nota més, volem que els pares ho puguin gaudir i s’emocionin, ja que és l’últim “Compartir amb Escola” (Tradició de l’Escola Projecte a tots els cursos on els pares vénen a veure els seus fills a alguna activitat), perquè aquest any ja ens graduem tots.

Carolina Carabasa

Comentaris tancats.