ESCOLA, OPINIÓ

El famós adoctrinament

Sóc un alumne de l’Escola Projecte de Barcelona i actualment estic cursant 4t de la ESO. He sentit sovint com partits polítics han intentat desvirtuar l’educació de Catalunya i l’immersió lingüística afirmant que hi ha un suposat adoctrinament polític.

Diuen que a Catalunya s’ensenya als alumnes a odiar a Espanya i a tot el que sigui espanyol. Aquest discurs ha generat por i inseguretat a les aules. Això fa que molts professors tinguin por a expressar la seva opinió i a generar debats.

Casos com el de l’IES Palau, on 9 professors van ser acusats a la Fiscalia General de l’Estat per un suposat delicte d’adoctrinament no han ajudat, sinó perjudicat al món de l’ensenyament a Catalunya.

Dir que a Catalunya s’adoctrina és parlar sense saber. Abans de fer aquest tipus d’afirmacions és important informar-se correctament i evitar dir mentides que poden generar confrontació entre la gent.

Considero que tot aquest discurs ataca clarament al català, un idioma minoritari que ha perdut 300.000 parlants habituals en els darrers 15 anys.

Com a alumne d’un centre escolar català, puc afirmar que aquest suposat adoctrinament que rebem és fals i és una de les moltes tàctiques que utilitzen els polítics per tal de guanyar vots.

Il·lustració que representa l’adoctrinament escolar

Comentaris tancats.