OPINIÓ

El conflicte interminable

La guerra entre els taxis i els VTC (Uber i Cabify) sembla interminable. Aquesta conflicte ja ha comportat alguns ferits per ambdues parts. El fet que més polèmica va generar va ser quan un grup de taxistes van decidir atacar a un cotxe amb llicència VTC.

Joan Martínez Salgado, un taxista, va denunciar que el divendres pel migdia va ser atropellat per un VTC. Aquest atropellament li va comportar un total de 7 punts de sutura al crani.

Vídeo on taxistes ataquen amb violència a un VTC

Els taxistes porten fent una vaga des del passat divendres i estan ocupant la Gran Via de Barcelona amb els seus vehicles. Això ha comportat una resposta des del sector dels treballadors que condueixen Uber o Cabify. El passat dissabte es van concentrar prop de 200 cotxes amb llicència VTC a la Diagonal per denunciar els atacs violents que estan sofrint.

La Generalitat de Catalunya va proposar que per a contractar un Uber o un Cabify es necessitaria fer amb 15 minuts d’antelació. Als taxistes no els hi va semblar suficient i van concloure que mantindiren la vaga indefinida. Demanen que la contractació d’un Uber/Cabify s’hagi de fer amb 24 hores d’antelació.

Enfront les situacions de violència i el que ells consideren com una injustícia, l’empresa Uber i Cabify ha decidit marxar de la ciutat comtal.

Los taxistas votan mantener la huelga pese a la nueva oferta de la Generalitat
“CORAJE, VALOR Y LUCHA”

Élite Taxi ha publicat un comunicat amb un missatge molt contundent: “Hem advertit que la tensió anirà en augment i que molt possiblement començarem a veure situacions, escenaris i accions que s’escapen del nostres control.”

Personalment em sembla totalment legítima la protesta que està duent a terme el sector del taxi. No estic d’acord amb que s’ataquin cotxes amb llicència VTC ja que crec que ells no són responsables. Els responsables són les multinacionals que s’omplen les butxaques a costa dels treballs forçosos dels altres.

Els taxistes en comptes d’anar en contra dels treballadors, haurien de mirar més amunt, cap a les multinacionals. És per això que en aquest conflicte dono suport als taxistes (sector públic) i no als VTC (sector privat). Aquest és un dels molts problemes que té el capitalisme.

El sistema capitalista fa que la classe treballadora tingui problemes internts, en comptes de fer-ho amb les persones que realment “mouen els fils” i sotmeten als treballadors a feines amb un sou molt baix i precari.

Adrià Argimon

Comentaris tancats.