OPINIÓ

La bèstia del segle XXI, XXII … l’internet

Voldria manifestar la meva opinió sobre un tema que en el pas del temps ha anat agafant cada cop més importància, una revolució, i sí, aquest tema és l’internet, una xarxa pública que va néixer fa 36 anys i que és evident que es imprescindible a les nostres vides. Al 2018 es van calcular 4.021 milions d’usuaris que equival al 53% de la població mundial.

Internet ens converteix en persones en xarxa, connectades permanentment, dia i nit, exposats, comprant, compartint, disfrutant, patint, tot en xarxa, la nostra vida, el nostre temps ja no permet la desconnexió.

D’una banda, des de la xarxa comprem sense necessitat de sortir de casa, reservem una taula d’un restaurant, tota la nostra vida ha canviat i encara canviarà mes amb això que denominen “internet de les coses”, tot connectat.

D’altra banda, està fent tant bé com mal. Cada cop es veuen més joves addictes al mòbil, mentre que un altre factor molt important és la feina. Ho considero una nova revolució industrial, que farà molt mal a la classe obrera, que fàcilment podrà ser substituida per sistemes més eficaços i econòmics.

Em pregunto, el podem fer servir amb seny? És possible oposar-se a aquesta revolució?

Arnau Alcalde

Comentaris tancats.